MTS Brink te Zwiggelte

25-11-2013 | Boers Agrotechniek heeft voor de familie Brink te Zwiggelte de technische installaties gemaakt in de nieuw te bouwen melkveestal en woning.  De werkzaamheden in de stal bestonden uit:

Electrische installatie:
De gehele electrische installatie in de stal is door ons gemonteerd. De verlichting wordt verkregen door Agrilight’s en met TL-armaturen als nachtverlichting.

Verwarmingsinstallatie:
In de stal is de entree, tankruimte, technischeruimte en het kantoor voorzien van verwarming. De radiatoren worden verwarmd door een Remeha Tzerra cv-ketel. Dezelfde ketel wordt gebruikt om de boiler voor het spoelen van de melkinstallatie en de melktank. De ketel wordt geregeld doormiddel van de aan-uit thermostaat in het kantoor. Als de thermostaat de ketel vrijgeeft zal deze weersafhankelijk gaan stoken, dit wordt door de regelkast geregeld.

Waterinstallatie:
Het drinkwater in de stal wordt verzorgt door een toerengeregelde pomp. De pomp haald het water uit een voorraadvat waarin de door de voorkoeler verwarmde water zit opgeslagen. Als de buitentemperatuur onder een ingestelde waarde komt zal een klep worden geopend bij het voorraadvat zodat de gehele waterinstallatie blijft circuleren en de kans op bevriezing minimaal is. Het warmewater voor het spoelen van de melkinstallatie en de tank wordt verkregen doormiddel van een oplaadboiler welke verwarmd wordt door de ketel die ook voor de verwarming zorgt. Het warme water bij de uitstortgootstenen, douches en dergelijke komt uit de warm water aansluiting van de ketel. Hierdoor wordt niet onnodig het hete water van 80 graden uit de oplaadboiler gebruikt.

Waterbehandeling:
Het water dat in de stal wordt gebruikt wordt gekregen door een eigen bron. Doormiddel van een AMY waterbehandelingsinstallatie wordt een gegarandeerde kwaliteit water gemaakt waarmee zelfs de melkinstallatie en de tank gespoeld kan worden. Op de gehel installatie zit 10 jaar garantie en gagarandeerde kwaliteit water voor 10 jaar.

Silo’s en vijzels:
Er staan twee Polem silo’s die doormiddel van spiraalvijzels de krachtvoerboxen van voer voorzien.

Regeling:
De gehele installatie wordt aangestuurd door onze eigen EXOdairy regelkast. De gehele installatie van afstand te beheren en bij te stellen.