Pluimveebedrijf Elshof te Laag Zuthem

25-12-2013 | Boers Agrotechniek heeft stal 5 voor Pluimveebedrijf Elshof te Laag Zuthem mogen maken. Het betrof een mestkuikenstal. Ook is er een back-up installatie aangebracht voor de verwarming. Bij calamiteiten aan de houtkachel nemen de gas gestookte ketels het meteen over.

20140203_164716

De klimaat en de productie (voer, water etc.) wordt geregeld doormiddel van een SKOV DOL 539. Deze computer is geheel verwerkt in onze schakelkast. De DOL 539 stuurt ook de door derden geplaatste warmteterugwinunit aan zodat een zo efficiënt mogelijke ventilatie wordt verkregen.

De stal wordt verwarmd doormiddel van SKOV Spiraflex.  Spriraflex is gemaakt van hoge kwaliteit stalen buis waarop ribben zijn bevestigd. De ribben zijn door en door op de stalen buizen gelast zodat een hoge warmteafgifte verkregen wordt. Doordat dit systeem geen ventilatoren nodig heeft is het rustig in de stal tijdens het verwarmen en zijn de electra kosten voor de verwarming laag. Ook is het reinigen tijdens leegstand eenvoudig en snel.

Voor het drinkwater van de kuikens is een nieuwe bron met een behandelingsinstallatie geplaatst. De installatie maakt water voor alle 5 stallen. Uit het opgepompte grondwater wordt ijzer, mangaan en kalk verlaagd naar de gewenste gehaltes.  Het voer wordt gemengd en gewogen door een SKOV voerweger.

Ook is op het bedrijf Farmer online geïnstalleerd. FarmOnline® is een management programma. Met het systeem kunnen resultaten verder geoptimaliseerd worden. Met FarmOnline® kunnen stallen en bedrijven vanaf een centrale plaats bekeken worden en gegevens kunnen grafisch weergegeven worden. Via een App kan men op ieder gewenst moment belangrijke gegevens van het bedrijf controleren.