Referenties

Wilt u meer zien van onze regeltechniek projecten? Neem dan een kijkje tussen onze referenties.

Heeft u vragen?

U kunt ons bereiken op onderstaand adres.

Boers Techniek V.O.F.

De Noesten 34
9431 TC Westerbork

T. 0593-322456
F. 0593-322460
E. info@boerstechniek.nl

Tevens kunt u gebruik maken van het contactformulier op de contactpagina.

Regeltechniek

Boers Regeltechniek verzorgt het ontwerpen en implementeren van regelsystemen voor gebouwen en industriële installaties voor zowel eigen eindgebruikers als collega installateurs. Het regelsysteem wordt in eigen beheer, doormiddel van het uitvoeren van de onderstaande stappen, tot een goed eindresultaat gebracht.

Opbouw regelsysteem

  • Maken van een regeltechnische omschrijving: In overleg met de klant wordt besproken hoe de werking van de installatie moet zijn en welke apparatuur hiervoor wordt gebruikt. Hieruit ontstaat de regeltechnische omschrijving van de installatie welke voor de volgende stappen van belang is.
  • Maken van regeltechnische schema’s: Voor het bepalen van de in- en uitgangen en de opbouw van de schakelkast worden regeltechnische schema’s gemaakt. In deze tekeningen zijn alle componenten opgenomen die in het regelsysteem voorkomt.
  • Engineering van de software: Met behulp van de regeltechnische omschrijving en de regeltechnische schema’s wordt het software voor de te gebruiken regelaar geschreven. Deze software is voor ieder project weer verschillend.
  • Montage van de schakelkast: Met behulp van de regeltechnische schema’s wordt het paneel gemonteerd van de schakelkast. Als het paneel volledig bedraad is wordt deze getest. Tijdens het testen wordt het software in de regelaar geladen.

Gebruikte regelaar

1. Regin EXOcompact

EXOcompact is een nieuwe lijn van vrij programmeerbare regelaars. De regelaars zijn volledig compatible met andere producten van het EXO systeem, en zijn eenvoudig te integreren met EXOflex en het SCADA systeem EXO4, maar zijn ook stand-alone uitstekend te gebruiken.
De regelaars bestaan uit 3 modellen met verschillende I/O configuraties en allemaal met of zonder interne display.
De regelaar is volledig vrij te programmeerbaar en volledig backwards compatible.
 EXOcompact is bedoeld voor situaties waar vrije programmering, compact formaat en prestatie belangrijke factoren zijn. Communicatie mogelijkheden via RS485 (EXOline of Modbus), of TCP/IP.
Door de regelaar aan te sluiten op uw bedrijfsnetwerk is deze regelaar, zonder verdere kosten, op afstand uit te lezen en te bedienen, gebruik makend van een Internet WebBrowser of het EXO4 scadasysteem.

2. Regin EXOflex

De EXOflex is de meest krachtige regelaar van Regin. Zijn primaire gebruik is in systemen met grote hoeveelheden datapunten, hoge flexibiliteit en prestatie.

Flexibiliteit

EXOflex geeft uw systeem een maximale flexibiliteit door zijn modulaire opzet van behuizing en PIFA insteek kaarten (Proces Interface Adapter) voor aansluitpunten en communicatie. Door de vrije programmeerbaarheid kunt u elk denkbare situatie automatiseren en door de individuele configuratie van de PIFA kaarten is elke in- en uitgang te gebruiken zoals u dat wilt.
Dit resulteert in totale vrijheid over de keuze als u nieuwe installaties wilt maken, maar juist ook voor hergebruik van bestaande apparatuur bij vernieuwing of renovatie.

Prestatie

Communicatie is een van de vele sterke punten van EXOflex. Het is ontworpen om net zo goed te werken in installaties met vaste verbinding als in installaties met afstandbeheer.
EXOflex ondersteunt dan ook de meest gebruikelijke communicatie mediums zoals internet en intranet maar ook RS232, RS485 en OPC, of standaards zoals EIB, LON, Modbus, M-bus, SIOX etc.
Op deze manier kunt u altijd inkoppelen op andere systemen.

3. Siemens

Het belangrijkste element in ons uitgebreide programma van industriële automatiseringssystemen is SIMATIC. Dit is een uniek, geïntegreerd systeem ontworpen voor toepassingen in de meest uiteenlopende productie-applicaties en geschikt voor alle industrieën. Of u fabricage, proces automatisering of oplossingen voor de infrastructuur zoekt. SIMATIC zal een belangrijke bijdrage leveren en uw productiviteit verhogen.