Sporthal de Kamp in Hijken

15-10-2012 | Boers Installatietechniek en Boers Regeltechniek hebben de technische installaties van sporthal de Kamp te Hijken vervangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In opdracht voor de Gemeente Midden-Drenthe zijn de volgende werkzaamheden verricht.                                              

Douches:                                                                                                                                                                                                                             De bestaande douche zijn vervangen voor 5 douches per kleedruimte welke geregeld worden door de nieuwe regelkast. Zo is het mogelijk de tijd dat een douche niet gebruikt is te bewaken en als deze een bepaalde tijd overschrijdt de douche alsnog te laten spoelen, dit om het gevaar van legionella te beperken.

Verlichting:                                                                                                                                                                                                                      De verlichting van de kleedruimtes en de sporthal is vervangen voor HF TL-armaturen die geschakeld worden door bewegingsmelders.

Verwarming:                                                                                                                                                                                                              Voor de verwarming van het gebouw zijn  Remeha Calenta ketels geplaatst. Een ketel voor de verwarming van de kleedkamers doormiddel van radiatoren. Een ketel voor de verwarming van de sporthal doormiddel van een Wolf indirect gestookte luchtbehandelingskast.                                                                                                                 

Warmwaterbereiding:                                                                                                                                                                                          Het warmewater komt uit een direct gestookte boiler van Viessmann welke wordt verwarmt door een Remeha Calenta.

Regelkast:                                                                                                                                                                                                                          In de nieuwe regelkast is een regelaar van REGIN opgenomen. Deze regelaar zorgt voor een goede werking van de gehele installatie. De regelaar logt tevens de energiestromen die in het gebouwd gebruikt worden. Dit alles om het energiegebruik tot een minimum te beperken. De installatie is op afstand te beheren en zal eventuele storingen melden bij de daarvoor opgegeven personen.